• Посилання скопійовано

29 серпня – останній день сплати податку на нерухомість за 2020 рік для фізосіб

Останнім терміном сплати фізособами податку на нерухомість за 2020 рік є 29 серпня 2021 року

29 серпня – останній день сплати податку на нерухомість за 2020 рік для фізосіб

ДПС в Одеській області інформує, що станом на 01.08.2021 було сформовано 90 429 податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб на загальну суму 165,7 млн гривень.

З них сплачено  податкових зобов’язань по 30 694 податковим повідомленням-рішенням на загальну суму більше 62 млн гривень.

Звертаємо увагу, що відповідно до п. 266.7 ПКУ, нарахування фізичним особам сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки проводиться контролюючими органами за місцем податкової адреси  власника, які надсилають  платнику  податку у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 ПКУ.

Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце його проживання, за яким він береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків – фізична особа зобов’язаний визначити свою податкову адресу та може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Податок на нерухоме майно сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення (пп. 266.10.1 ПКУ).

Таким чином, звертаємо увагу, що останній термін сплати фізичними особами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб в 2021 році – 29 серпня 2021 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»