• Посилання скопійовано

Який розмір може мати плата за суборенду землі комунальної та державної власності?

Плата за суборенду земельної ділянки державної власності не може перевищувати орендну плату

Який розмір може мати плата за суборенду землі комунальної та державної власності?

ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома, що Законом України від 06.10.1998 р. №161-XIV «Про оренду землі» зі змінами та доповненнями визначено, що умови договору суборенди земельної ділянки повинні обмежуватися умовами договору оренди земельної ділянки і не суперечити йому.

Пунктом 288.6 ПКУ  встановлено, що плата за суборенду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати.

При цьому, форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності), що затверджена наказом Мінфіну від 16.06.2015 р. №560 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2017 р. №9), не містить інформації щодо плати за суборенду земельних ділянок.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»