• Посилання скопійовано

Релігійні організації московського патріархату позбавлять статусу неприбутківців

Законопроєктом №7403 пропонується обмежити надання статусу неприбуткових організацій, що не є платниками податку на прибуток, релігійним організаціям, які входять до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться в рф

Релігійні організації московського патріархату позбавлять статусу неприбутківців

24 травня 2022 року у ВРУ зареєстровано  законопроєкт №7403 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обмеження надання статусу неприбуткових організацій, що не є платниками податку, релігійним організаціям, які входять до структури релігійної організації, керівний центр якої знаходиться в державі, що здійснила військову агресію проти України та або тимчасово окупувала частину території України".

Законопроєктом пропонується внести зміни до пп. 133.4.6 ПКУ. Відповідно до змін до неприбуткових організацій, що не є платниками податку, не можуть бути віднесені релігійні організації (об’єднання), які безпосередньо або як складова частина іншої релігійної організації (об’єднання) входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України, в розумінні Закону «Про свободу совісті та релігійні організації».

У разі встановлення факту входження релігійної організації (об’єднання) до релігійної організації (об’єднання), зазначеної в попередньому абзаці, така релігійна організація виключається контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій та вважається платником податку на прибуток для цілей оподаткування з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому було здійснено таке визначення.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»