• Посилання скопійовано

Які грошові зобов’язання з рентної плати переносяться до ІКП?

До ІКП переносяться грошові зобов’язання з рентної плати, зазначені у додатку(ах) до декларації: ПЗ за звітний період; ПЗ, що збільшується або зменшується; сума штрафу та пені

Які грошові зобов’язання з рентної плати переносяться до ІКП?

ДПС в Одеській області повідомляє, що відповідно до пп. 2 п. 1 розд. IV Порядку ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 12.01.2021 р. №5 (далі – Порядок №5), структурні підрозділи податкового органу, які за своїми функціональними обов’язками відповідають за розробку форм податкової звітності та звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Документи звітності):

  • визначають первинні показники Документів звітності, що мають відображатись в в інтегрованій картці платника (далі – ІКП) (показники, що впливають на стан розрахунків платника із бюджетами);
  • описують алгоритми відображення показників Документів звітності в ІКП (зокрема визначають умови, дати граничного терміну сплати та облікові показники (операції) для такого відображення), а також алгоритми арифметичного та логічного контролю Документів звітності;
  • погоджують алгоритми контролю показників Документів звітності зі структурними підрозділами ДПС за відповідними напрямами роботи.

На підставі таких алгоритмів за формою, визначеною регламентом комп’ютерної обробки податкової звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншої звітності в інформаційній системі органів ДПС здійснюються процедури:

  • приймання та реєстрації Документів звітності;
  • проведення арифметичного та логічного контролю Документів звітності;
  • відображення (рознесення) даних первинних показників Документів звітності в ІКП.

Дані Документів звітності зі статусом «Повністю введено», поданих платниками у законодавчо встановлені терміни для такого подання, а також поданих з порушенням термінів подання, але до настання граничного строку сплати грошового зобов’язання за такими Документами звітності, відображаються в ІКП датою, що відповідає даті граничного терміну сплати грошових зобов’язань за такими Документами звітності.

Дані Документів звітності зі статусом «Повністю введено», поданих платниками після настання граничного строку сплати грошового зобов’язання, а також дані уточнюючих Документів звітності та дані Документів звітності, поданих за звітний (податковий) період, на який припадає дата ліквідації платника, відображаються в ІКП датою подання таких Документів звітності до податкового органу, якщо інше не визначено в алгоритмі відображення (рознесення) даних первинних показників в ІКП для форми Документа звітності. При цьому за уточнюючими Документами звітності в ІКП відображається різниця між грошовим зобов’язанням, зазначеним у поданому раніше Документі звітності, та грошовим зобов’язанням, розрахованим з урахуванням виявлених платником помилок, штрафу та пені (у разі заниження грошового зобов’язання), визначені самостійно платником, якщо інше не передбачено формою Документа звітності (пп. 2 п. 4 розд. IV Порядку №5).

Форма Податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. №719 (в редакції наказу Мінфіну від 07.11.2016 р. №927) із змінами та доповненнями (далі – Декларація).

Невід’ємною частиною Декларації є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування.

При цьому для кожної категорії запасів корисної копалини, що визначають об’єкт оподаткування, з яких платником видобуто такі корисні копалини, для кожного виду корисних копалин, для кожного типу водного об’єкта заповнюється окремий додаток.

Отже, до ІКП переносяться грошові зобов’язання по рентній платі, зазначені у додатку(ах) до Декларації:

  • податкове зобов’язання за звітний період;
  • податкове зобов’язання, що збільшується;
  • податкове зобов’язання, що зменшується;
  • сума штрафу;
  • сума пені, самостійно нарахована платником.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»