• Посилання скопійовано

В який строк слід сплачувати юрособам податок на нерухомість?

Граничний термін сплати податку на нерухомість є 29 число місяця, що наступає за звітним кварталом

В який строк слід сплачувати юрособам податок на нерухомість?

ДПС у Кіровоградській області нагадує, що податкове зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за звітний рік сплачується юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Норми встановлені пп. 266.10.1 ПКУ.

Відповідно до ст. 530 ЦКУ якщо у зобов’язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Тобто, граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – 29 число місяця, що наступає за звітним кварталом.

Якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 57.1 ПКУ).

 

Від редакції: За п. 69.22 підрозділу 10 розд. ХХ ПКУ тимчасово положення статті 266 ПКУ застосовуються з урахуванням таких особливостей:

  • (тільки для фізосіб) за 2021 та 2022 податкові (звітні) роки не нараховується та не сплачується податок на нерухомість за об’єкти житлової нерухомості, у тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та за об’єкти житлової нерухомості, що стали непридатними для проживання у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;
  • (для юросіб за житлові об'єкти) за період з 1 березня 2022 року по 31 грудня 2022 року не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно за об’єкти житлової нерухомості, у тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та за об’єкти житлової нерухомості, що стали непридатними для проживання у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;
  • (для юросіб за нежитлові об'єкти) тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан, введений Указом №64/2022, не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно за об’єкти нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

Зауважимо, що наразі переліку територій так й не затверджено. Тож коригування декларації не можна проводити а відповідно й не сплачувати податок не має обгрунтування.

Джерело: ДПС у Кіровоградській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»