• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до ПКУ щодо платіжних послуг

Комітет ВРУ з питань податкової та фінансової політики підтримав у другому читанні законопроєкт №4366 зі змінами до ПКУ, який спрямований на комплексне вдосконалення регулювання ринку платіжних послуг в Україні

Комітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до ПКУ щодо платіжних послуг

Комітет ВРУ з питань податкової та фінансової політики підтримав у другому читанні законопроєкт №4366 про оподаткування платіжних систем. Про це повідомив Я. Железняк.

У першому читанні його було прийнято 26 серпня, про це ми розповідали тут.

Як зазначив Я. Железняк, у законопроєкті багато позитивних новацій для розвитку безготівкових розрахунків в Україні, але з найбільш цікавого та інноваційного:

1. Легалізуємо електроні гроші та приравнюємо рахунки електронних гаманців до рахунків банків.

2. Можна сплачувати електронними грошими податки (правда на Казначейство все одно зайде фіат).

3. Також буде можливість і комуналку електронними грошами сплатити, якщо ж звичайно буде їх приймати ваш постачальник послуг.

Більше про зміни ми писали тут.

"На час війни обіг електронних грошей обмежений в Україні, так що це вже після нашої перемоги. І не плутайте крипту та електронні гроші! Це зовсім різні речі", - додав нардеп.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»