• Посилання скопійовано

Продаж успадкованої або подарованої нерухомості не обкладається ПДФО

З 01.01.2012 р. набирають чинності важливі зміни до ПКУ в частині стягнення ПДФО від продажу нерухомості.

Згідно з новим абзацом, яким доповнено п. 172.1 ПКУ, фізособи, які отримали у спадок або в подарунок нерухомість у вигляді житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані вони та господарсько-побутові споруди і будівлі), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безкоштовної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу України, залежно від її призначення мають право продати такий об’єкт з нульовою ставкою оподаткування, не чекаючи 3-х років після успадкування.

Отже, якщо починаючи з 1 січня 2012 року продаватиметься або обмінюватиметься успадкована нерухомість, зазначена у п. 172.1 ПКУ, то умова володіння нею на правах власності понад три роки вже не є обов’язковою, адже об’єктом обкладення ПДФО вона вже не є.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»