• Посилання скопійовано

Сплата ПДФО при продажу автомобіля

Який порядок сплати ПДФО при продажу автомобіля?

Дохід, отриманий фізособою від продажу об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року іншій фізособі, оподатковується за ставкою 5%. Під час продажу одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла, моторолера не частіше одного разу протягом звітного податкового року доходи продавця від зазначених операцій оподатковуються за ставкою 1%. Крім того, ПДФО сплачується (перераховується) фізособою до відповідного бюджету за місцем нотаріального посвідчення договору (податок сплачується до нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу рухомого майна).

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»