• Посилання скопійовано

Заяву про ПСП на дитину-інваліда треба подавати до 18 років

Моєму синові у червні 2012 року виповнилося 18 років, він інвалід з дитинства. Чи маю я право на застосування податкової пільги на дитину, якщо подала заяву своєму роботодавцю після дня народження сина?

Відповідно до пп. 169.1.3 «б» п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) платник податку, який утримує дитину-інваліда, має право на підвищений розмір податкової соціальної пільги (150%) на місяць, у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років, за умови додержання вимог, зазначених у п. 169.1 ст. 160, та з урахуванням пп. 169.3.1 п. 169.3 цієї статті Кодексу.
Податкова соціальна пільга, передбачена, зокрема, пп. 169.1.2 та пп. 169.1.3 «б» п. 169.1 ст. 169 Кодексу, надається до кінця року, в якому дитина досягає 18 років, а у разі її смерті до досягнення зазначеного віку — до кінця року, на який припадає смерть. Право на отримання такої податкової соціальної пільги втрачається у разі позбавлення платника податку батьківських прав або якщо він відмовляється від дитини чи передає дитину на державне утримання, у тому числі до закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, незалежно від того, береться плата за таке утримання чи ні, а також якщо дитина стає курсантом на умовах її повного утримання, починаючи з податкового місяця, в якому відбулася така подія (пп. 169.3.3 п. 169.3 ст. 169 Кодексу).
Відповідно до пп. 169.2.2 п. 169.2 ст. 169 Кодексу податкова соціальна пільга починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право. Правила надання документів та їх склад затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. №1227 «Про затвердження Порядку подання документів для застосування податкової соціальної пільги».
У Вашому випадку Ви не маєте права на таку пільгу, бо на день подання заяви на отримання податкової соціальної пільги дитині вже виповнилося 18 років.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»