• Посилання скопійовано

ДПСУ нагадала особливості обкладення ПДФО доходів нерезидентів

Лист ДПСУ від 05.09.2012 р. №948/0/141-12/Л/17-1114

ДПСУ в листі від 05.09.2012 р. №948/0/141-12/Л/17-1114 зазначила, що платником ПДФО є, зокрема, фізособа-нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні.
Порядок оподаткування доходів, отриманих нерезидентами, визначено в п. 170.10 ПКУ.
При цьому взяттю на облік або реєстрації в податкових органах підлягають усі платники податків.
Фізособи — платники податків реєструються в податкових органах шляхом включення відомостей про них до Держреєстру фізосіб — платників податків.
До реєстру вноситься інформація про осіб, які є, зокрема, іноземцями та особами без громадянства, не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов'язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юридичних осіб, створених на території України.
Фізособа, яка не має постійного місця проживання в Україні, подає облікову картку до податкового органу за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування.
Крім того, іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Реєстрація місця проживання особи здійснюється в день подання нею документів.
Отже, фізособа-нерезидент має подати декларацію за встановленою формою в строк до 1 травня року, наступного за звітним, до податкового органу за місцем її реєстрації (тимчасового проживання).
При цьому така особа зобов'язана самостійно до 1 серпня року, наступного за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.
Реквізити зарахування ПДФО до відповідного бюджету можна отримати в податковому органі, до якого подається декларація.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»