• Посилання скопійовано

Нерезиденти повинні подати Декларацію до 1 травня та сплатити ПДФО до 1 серпня

Лист ДПСУ від 05.09.2012 р. №948/0/141-12/Л/17-1114 «Про оподаткування доходів нерезиденті»

ДПСУ в листі від 05.09.2012 р. №948/0/141-12/Л/17-1114 розглянула питання щодо оподаткування доходів нерезидента.
Так, відповідно до п. 63.5 ПКУ всі фізособи — платники податків та зборів реєструються в органах ДПС шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізосіб — платників податків.
До Державного реєстру вноситься інформація про осіб, які є, зокрема, іноземцями й особами без громадянства, не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов'язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юросіб, створених на території України.
Фізособа подає облікову картку фізичної особи — платника податків або повідомлення до органу ДПС за своєю податковою адресою, а фізособа, яка не має постійного місця проживання в Україні, — до органу ДПС за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування.
Таким чином, фізособа-нерезидент повинна подати декларацію про майновий стан та доходи строком до 1 травня року, наступного за звітним, до органу ДПС за місцем його реєстрації (тимчасового проживання). Суму податкового зобов'язання, зазначену у цій декларації,нерезидент зобов'язаний самостійно сплатити до 1 серпня року, наступного за звітним.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»