• Посилання скопійовано

Погашення банком ощадного сертифіката не оподатковується

При погашенні банком ощадного сертифіката на пред'явника сума вкладу фізичної особи - вкладника не підлягає оподаткуванню

Погашення банком ощадного сертифіката не оподатковується

Міндоходів роз'яснило, що ощадні (депозитні) сертифікати на пред'явника можуть перебувати у вільному обігу, зокрема купуватися та продаватися.

Отож, передача прав за ощадним (депозитним) сертифікатом на пред'явника може відбуватися шляхом укладання угод купівлі-продажу. При цьому торговець цінними паперами, в тому числі банк, не бере участі ані при укладанні угод купівлі-продажу, ані при здійсненні взаєморозрахунків між фізичними особами, тому не виконує функції податкового агента.

При погашенні банком ощадного сертифіката на пред'явника сума вкладу фізичної особи - вкладника не підлягає оподаткуванню, у тому числі й у випадку, якщо фізична особа придбала на вторинному ринку (отримала у власність) зазначений сертифікат.

При цьому, інвестиційний дохід, який оподатковується за ставкою 15% (17%), декларується продавцем самостійно (Лист Міндоходів від 25.06.2013 р. №5539/6/99-99-17-03-03-15).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»