• Посилання скопійовано

Суму збільшення розміру добових понад встановлені норми відображаємо в формі №1-ДФ як додаткове благо

ДФС про визначення розміру добових витрат на відрядження в зв’язку зі зміною з 1 вересня 2015 року розміру мінімальної заробітної плати

Суму збільшення розміру добових понад встановлені норми відображаємо в формі №1-ДФ як додаткове благо

Податківці у листі від 06.11.2015 р. №24839/10/28-10-06-11 нагадують, що до оподатковуваного доходу не включаються витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування і фінансування інших власних потреб фізособи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням в Україні, але не більш як 0,2 розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон – не вище 0,75 розміру мінімальної зарплати (п.п. 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 ПКУ).

З метою визначення добових витрат, які не будуть включатись до оподатковуваного доходу платника податків, використовується розмір мінімальної заробітної плати, встановленої  на 1 січня 2015 року.

При цьому сума збільшення розміру добових витрат на відрядження понад встановлені норми включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника та відображається в податковому розрахунку за ф. №1-ДФ як додаткове благо (ознака доходу 118).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»