• Посилання скопійовано

Дохід від продажу брухту дорогоцінних металів оподатковується ПДФО

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування ПДФО доходу, отриманого фізичною особою від здавання (продажу) брухту дорогоцінних металів

Дохід від продажу брухту дорогоцінних металів оподатковується ПДФО

ДФСУ у листі від 01.04.2016 р. №7196/6/99-99-17-03-03-15 зазначила, що юридична особа (покупець) під час нарахування (виплати) доходу за зданий фізичною особою (продавцем) брухт дорогоцінних металів вважається податковим агентом та зобов'язана утримати податок із суми такої виплати за ставкою 18%.

При цьому ДФС зазначає, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включається сума доходу, отримана платником податку за брухт дорогоцінних металів, проданий НБУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»