• Посилання скопійовано

Фізособа продає приватизовану присадибну ділянку: що з оподаткуванням?

ДФС розглянула питання щодо оподаткування доходу фізособи - резидента від продажу земельної ділянки за цільовим призначенням – будівництво і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, безпосередньо отриманої нею у власність у процесі приватизації, що перебувала у її власності менше трьох років

Фізособа продає приватизовану присадибну ділянку: що з оподаткуванням?

ДФСУ у листі від 18.05.2016 р. №5098/К/99-95-42-02-14 роз'яснила, що дохід, отриманий платником податку — фізособою-резидентом від продажу присадибної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, встановленої ст. 121 Земельного кодексу, яка перебуває у її власності менше 3 років, оподатковується ПДФО за ставкою 5%.

Проте до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника не включається, зокрема, сума доходу, отриманого таким платником унаслідок відчуження земельних ділянок сільгосппризначення, земельних часток (паїв) за нормами безоплатної передачі, визначеними ст. 121 Земельного кодексу залежно від їх призначення, та майнових паїв, безпосередньо отриманих ним у власність у процесі приватизації.

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»