• Посилання скопійовано

До 1 серпня є можливість задекларувати доходи з мінімальними санкціями

Податківці попереджають: у разі неподання декларації та несплати до 01.08.2016 року податкового зобов’язання, будуть проведені перевірки, донараховані податки та застосовані штрафні санкції

До 1 серпня є можливість задекларувати доходи з мінімальними санкціями

ДПІ у Голосіївському районі інформує громадян: якщо платник податків з будь-яких причин не встиг цього річ задекларувати доходи, отримані впродовж 2015 року до кінцевого терміну подання – 4 травня 2016 року, норми ПКУ передбачають можливість подання декларації про доходи у термін до 01.08.2016 року з мінімальними фінансовими санкціями, зокрема: 

- відповідно до п. 120.1 ПКУ неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;

- згідно зі ст. 164 примірника 1 КУпАП неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн до 136 грн).

У разі неподання декларації та несплати до 01.08.2016 року податкового зобов’язання, окрім зазначеної вище відповідальності будуть проведені перевірки, донараховані податки та застосовані штрафні санкції в мірі 25 %.

Останній день сплати податкових зобов’язань за поданими деклараціями про доходи, згідно з роз'ясненням ДПІ у Голосіївському районі, - 31 липня 2016 року.

 

Від редакції: Нагадаємо, що обов’язкове подання декларації про доходи, отримані у 2015 році, передбачено для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню ПДФО, але від осіб, які не є податковими агентами, а саме:

- доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;

- дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);

- інвестиційний прибуток;

- вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;

- іноземні доходи.

Також, обов’язкове подання декларації у разі отримання громадянином доходів у формі зарплати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів.

 

Приклади заповнення декларації про доходи дивіться тут і в аналітичному матеріалі ось тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»