• Посилання скопійовано

Як оподатовуються понаднормові суми добових

ДФСУ зазначила, що сума перевищення добових вважається сумою надміру витрачених коштів, а отже вона оподатковується у порядку, встановленому пп. 170.9.1 ПКУ

Як оподатовуються понаднормові суми добових

ДФСУ у листі від 30.08.2016 р. №15006/5/99-99-13-02-03-16 зауважує, що сума добових, отримана платником податку на відрядження і розрахована згідно з пп. 170.9.1 ПКУ, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника.

Однак якщо сума добових перевищує суму, розраховану згідно з пп. 170.9.1 ПКУ, то сума перевищення вважається сумою надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження і оподатковується на підставі пп. 164.2.11 ПКУ. При цьому застосовується коефіцієнт, визначений зігдно з п. 164.5 ПКУ за формулою:

К = 100 : (100 - Сп),

де К - коефіцієнт;

Сп - ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.

Граничні норми добових витрат у 2016 році >>

Аналітика від Дт-Кт: оплата праці за дні відрядження

Все про відрядження за кордон і в Україні (бухгалтерський та податковий облік, документальне оформлення, добові, відшкодування витрат)  -  у довіднику на ДК-порталі. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»