• Посилання скопійовано

Поповнення підприємцем мобільного конкретної фізособи-споживача товарів - додаткове благо

Податківці розповіли, як оподатковуються підприємцем кошти на поповнення телефонних рахунків фізосіб у вигляді заохочення для стимулювання збуту та просування продукції

Поповнення підприємцем мобільного конкретної фізособи-споживача товарів - додаткове благо

ДФС у м. Києві у листі від 15.09.2016 р. №6052/П/26-15-13-02-15 зазначила, що поповнення рахунку мобільного телефону конкретної фізособи - потенційного споживача товарів за рахунок фізособи – підприємця є додатковим благом в розумінні пп. 14.1.47 ПКУ.

Таким чином, фізособа-підприємець під час такого нарахування (виплати) є податковим агентом, який зобов'язаний утримувати  із суми такого доходу ПДФО за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5%.

Поповнення рахунку мобільного телефону невизначеному колу осіб за рахунок підприємця не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.

Крім того, податківці зауважують, що факт реєстрації мобільного телефону не є достатнім для ідентифікації особи. Для подання персоніфікованої звітності до контролюючих органів необхідним критерієм є податковий номер або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»