• Посилання скопійовано

Допомога вимушеним переселенцям не оподатковується за певних умов

ДФС у м. Києві розповіла, за яких умов благодійна допомога переселенцям з АТО не оподатковується

Допомога вимушеним переселенцям не оподатковується за певних умов

ДФС у м. Києві у листі від 16.09.2016 р. №20506/10/26-15-13-01-12 роз'яснила, що до оподатковуваного доходу не включається благодійна допомога у будь-якій сумі (вартості), виплаченій (наданій), зокрема, благодійником — юридичною особою на користь фізичних осіб, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) АТО, та/або вимушено покинули місце проживання у зв'язку з проведенням АТО в таких населених пунктах, за умови дотримання норм пп. 170.7.8 ПКУ.

При цьому обов'язок щодо контролю за цільовим використанням коштів набувачами допомоги покладається на благодійника — юридичну особу.

Разом з тим податківці зазначають, що набувач благодійної допомоги зобов'язаний підтвердити благодійнику — юридичній особі статус переселенця або те, що він проживає на території населених пунктів, де проводиться АТО. Тобто набувач благодійної допомоги має бути ідентифікований.

Благодійник — юридична особа після підтвердження набувачем благодійної допомоги цільового використання коштів зазначає відомості про надані суми благодійної допомоги у податковій звітності.

Згідно із Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку №4, сума благодійної допомоги, що надається благодійником — юридичною особою на користь платника податку, відображається у податковому розрахунку за формою №1ДФ з ознакою доходу «169».

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»