• Посилання скопійовано

Зарплата за грудень 2016 року + перерахунок з ПДФО за 2016 рік

ДФС у Вінницькій області нагадує, що під час нарахування зарплати за останній місяць звітного року роботодавець платника податку зобов'язаний здійснити перерахунок суми доходів, нарахованих такому платнику податку

Зарплата за грудень 2016 року + перерахунок з ПДФО за 2016 рік

Податківці зазначають, що за своїм змістом перерахунок ПДФО – це  самостійна перевірка податковим агентом сум нарахованих платнику податку протягом календарного року доходів у вигляді заробітної плати окремо за кожний місяць такого періоду та наданих податкових соціальних пільг.

Метою проведення такого перерахунку є забезпечення виконання визначеної ПКУ умови щодо обмеження граничного розміру заробітної плати звітного податкового місяця, який дає право платнику податку на застосування податкової соціальної пільги (у 2016 році – 1930 грн), перевірки (уточнення) наявності підстав у платника податку для застосування податкової соціальної пільги, та правильності нарахування ПДФО за податковий період (рік).

Якщо внаслідок здійсненого перерахунку виникає недоплата утриманого податку, то сума такої недоплати стягується роботодавцем за рахунок суми будь-якого оподатковуваного доходу (після його оподаткування) за відповідний місяць, а в разі недостатності суми такого доходу - за рахунок оподатковуваних доходів наступних місяців, до повного погашення суми такої недоплати.

Факт проведеного перерахунку та його результати підтверджуються складеною у довільній формі бухгалтерською довідкою з подальшим відображенням у  формі №1ДФ за 4 квартал 2016 року.

Оскільки для відображення результатів річного перерахунку у податковому розрахунку за ф.№1ДФ не передбачено окремих реквізитів чи рядків, у графах 4а та 4 сума ПДФО декларується з врахуванням проведеного перерахунку.

***

Докладно про перерахунок ПДФО за 2016 рік читайте в аналітичній статті від редакції>>

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»