• Посилання скопійовано

Якщо розмір стипендії перевищує 2240 грн - не забудьте нарахувати ПДФО та військовий збір!

У формі №1ДФ сума стипендії в межах 2240 грн відображається за «150» ознакою доходу, а сума перевищення - за «127» ознакою доходу

Якщо розмір стипендії перевищує 2240 грн - не забудьте нарахувати ПДФО та військовий збір!

ДФС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 165.1.26 ПКУ передбачено, що до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується з бюджету учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, але не вище ніж сума, визначена в абзаці першому пп. 169.4.1 ПКУ (у 2017 році - 2240 грн).

Тобто, якщо місячний розмір стипендії перевищує у 2017 році 2240 гривень, то  сума  такого перевищення оподатковується ПДФО та військовим збором.

Відповідно у формі №1ДФ сума стипендії в межах 2240 грн відображається за «150» ознакою доходу, а сума перевищення за «127» ознакою доходу.

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»