• Посилання скопійовано

Отримано дохід від продажу нерухомості за попереднім договором: що з ПДФО?

ДФСУ роз'яснила: такі кошти, одержані фізичною особою від юридичної особи, оподатковуються ПДФО та військовим збором на загальних підставах

Отримано дохід від продажу нерухомості за попереднім договором: що з ПДФО?

У листі від 02.03.2017 р. № 3044/В/99-99-13-02-03-14 податківці роз'яснили, що  попередній договір купівлі-продажу нежитлового приміщення, укладений у простій письмовій формі без нотаріального посвідчення, є неукладеним. Але при цьому кошти, одержані фізичною особою від юридичної особи, оподатковуються ПДФО та військовим збором на загальних підставах.

Нагадаємо, що попереднім вважається договір, сторони якого зобов’язуються протягом певного строку (у певний термін) укласти договір в майбутньому (основний договір) на умовах, встановлених попереднім договором.

Законом може бути встановлено обмеження щодо строку (терміну), в який має бути укладений основний договір на підставі попереднього договору.

Істотні умови основного договору, що не встановлені попереднім договором, погоджуються у порядку, встановленому сторонами у попередньому договорі, якщо такий порядок не встановлений актами цивільного законодавства.

Попередній договір укладається у формі, встановленій для основного договору, а якщо форма основного договору не встановлена, – у письмовій формі.

Договір про наміри (протокол про наміри тощо), якщо в ньому немає волевиявлення сторін щодо надання йому сили попереднього договору, не вважається попереднім договором.

Договір купівлі-продажу житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню, крім договорів купівлі-продажу майна, що перебуває в податковій заставі.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»