• Посилання скопійовано

Нова довідка про подану декларацію про доходи та Порядок її видачі - у проекті Мінфіну

Податківці оприлюднили проект нової форми довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи та Порядку її оформлення і видачі

Нова довідка про подану декларацію про доходи та Порядок її видачі - у проекті Мінфіну

ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну (завантажити), яким пропонується затвердити нові:

- форму довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) (завантажити);

- Порядок оформлення і видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, основною метою розробки проекту наказу є приведення Порядку у відповідність із вимогами наказу Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859 та порядку надання адміністративних послуг.

Довідка видається контролюючим органом за місцем податкового обліку:

  • платникам податків, які звернулися відповідно до п. 179.12 ПКУ – протягом десяти календарних днів з дати отримання заяви;
  • платникам податку – резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання та які звернулися відповідно до п. 179.3 ПКУ – протягом тридцяти календарних днів після надходження податкової декларації та сплати належної суми податку.

Видання цього наказу дасть змогу реалізувати положення  цих пунктів в частині оформлення і видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи фізособами – платниками податків, які звернулися до податкового органу для подання довідки за місцем вимоги або виїжджають за кордон на постійне місце проживання.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акту можна надавати у письмовій та електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: skornienko@minfin.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»