• Посилання скопійовано

У зв’язку з хворобою надміру витрачені кошти на відрядження не повернуто вчасно: що з ПДФО?

ДФСУ розглянула питання щодо обкладення ПДФО суми надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження, не повернутої у встановлений строк у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю такого платника

У зв’язку з хворобою надміру витрачені кошти на відрядження не повернуто вчасно: що з ПДФО?

ДФСУ  в індивідуальній податковій консультації від 13.05.2017 р. №175/5/99-99-13-02-03-16/ІПК зазначила, що під час перевірки звітів про використання коштів для вирішення господарських питань особлива увага приділяється:

  • дотриманню підзвітними особами встановлених термінів складання та подання до бухгалтерії відповідних звітів,
  • своєчасніості повернення до каси підприємств залишку невикористаних коштів (одночасно з відповідним звітом),
  • наявності оригіналів підтвердних документів, їх погашення тощо.

Крім того, враховується те, що подання звітів про використання коштів із порушенням установлених термінів може дозволятися лише у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю підзвітної особи або за інших обставин, що мають документальне підтвердження.

Положеннями пп. "а" пп. 170.9.2 ПКУ не передбачено перенесення терміну подання працівником авансового звіту та повернення суми надміру витрачених коштів, отриманих таким працівником на відрядження, у разі його тимчасової непрацездатності.

Отже, сума надміру витрачених коштів, неповернутих працівником у встановлені законодавством строки, включається до його загального місячного (річного) оподатковуваного доходу та оподатковується ПДФО на загальних підставах.

***

Читайте також аналітику від Дт-Кт:  Все що потрібно знати про відрядження - докладно і на прикладах від редакції 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»