• Посилання скопійовано

Перелік витрат для самозайнятих осіб ПКУ не передбачено

ДФСУ розглянула питання щодо переліку витрат, які можуть бути враховані при визначенні оподатковуваного доходу фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність приватного виконавця

Перелік витрат для самозайнятих осіб ПКУ не передбачено

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 04.07.2017 р. №948/М/99-99-13-01-02-14/IПК, №949/Ф/99-99-13-01-02-14/IПК, №950/Ч/99-99-13-01-02-14/IПК, №951/П/99-99-13-01-02-14/IПК зазначила, що приватні виконавці, які мають намір здійснювати незалежну професійну діяльність, зобов'язані стати на облік у контролюючих органах за місцем свого постійного проживання як самозайняті особи та отримати довідку про взяття на облік згідно зі ст. 65 ПКУ.

У разі неотримання довідки об'єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності, без урахування витрат.

Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка проводить незалежну професійну діяльність, визначено ст. 178 ПКУ.

Оподатковуваним доходом фізичної особи, яка проводить незалежну професійну діяльність, вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності.

При цьому ПКУ не передбачено переліку витрат для фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Основним критерієм для обґрунтування витрат, що зменшують дохід для визначення об'єкта оподаткування, є їх належність та необхідність для провадження незалежної професійної діяльності.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»