• Посилання скопійовано

Банк повернув 50% вартості оформлення картки: що з ПДФО?

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо оподаткування ПДФО доходу у вигляді суми повернених банком коштів в розмірі 50% вартості оформлення картки

Банк повернув 50% вартості оформлення картки: що з ПДФО?

ДФСУ у листі від 21.08.2017 р. №1696/6/99-99-13-02-03-15/ІПК зазначила, що повернення коштів фізичній особі в розмірі 50% вартості оформлення картки у розумінні ПКУ слід розглядати як дохід у вигляді додаткового блага або інший дохід, отриманий такою особою залежно від особливостей документального оформлення карток члену сім'ї VIP-клієнта.

Зверніть увагу! Реєстраційний номер облікової картки платника податків (далі - РНОКПП) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) використовується, зокрема, юридичними особами незалежно від організаційно-правових форм, включаючи установи НБУ, банки та інші фінансові установи, при відкритті рахунків у банках (пп. 70.12.3 ПКУ), у разі виплати доходів, з яких утримуються податки згідно із законодавством України. Фізична особа зобов'язана подавати інформацію про РНОКПП юридичним особам, що виплачують їй доходи (пп. 70.12.1 ПКУ).

Документи, пов'язані з проведенням операцій, передбачених п. 70.12 ПКУ, які не мають РНОКПП або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), вважаються оформленими з порушенням вимог законодавства України (п. 70.13 ПКУ).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»