• Посилання скопійовано

Відряджений викупив двомісне купе: чи утримується ПДФО з компенсації?

Не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку - фізособи сума відшкодованих йому роботодавцем витрат, понесених під час відрядження (проїзд у двомісному купе вагона "СВ"), за умови виконання вимог п. 170.9 ПКУ

Відряджений викупив двомісне купе: чи утримується ПДФО з компенсації?

ДФСУ у листі від 01.09.2017 р. №1785/6/99-99-13-02-03-15/ІПК звертає увагу, що згідно з п. 2.26 розділу II Правил перевезення пасажирів кожний пасажир має право займати, як правило, одне місце згідно із придбаним проїзним документом. На бажання пасажира і за наявності вільних місць йому може надаватись можливість викупити двомісне купе у вагоні "СВ".

За умови прямування одного пасажира в окремому купе проїзд оформляється одним проїзним документом.

Враховуючи викладене, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку - фізичної особи сума відшкодованих йому роботодавцем витрат, понесених таким платником під час відрядження (користування послугами таксі та на проїзд у двомісному купе вагона "СВ"), за умови виконання вимог, встановлених п. 170.9 ПКУ.

***

Нагадаємо, що Міністерство фінансів України наказом від 28.07.2017 р. № 669 внесло зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон. Що саме змінилося - читайте в аналітиці від Дт-Кт.

Все що потрібно знати про відрядження - докладно і на прикладах від редакції читайте тут>>

Усі новини на тему>>

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»