• Посилання скопійовано

Відображаємо у формі №1ДФ результат від перерахунку за дивідендами, виплаченими в I і II кварталі

У серпні 2017 р. підприємством проведено перерахунок за дивідендами, виплаченими у I та II кварталі поточного року. Чи можна зменшити суму, що підлягає перерахуванню до бюджету, на суму перерахунку та як відображаються в формі № 1ДФ обидва результати?

Відображаємо у формі №1ДФ результат від перерахунку за дивідендами, виплаченими в I і II кварталі

На це питання відповіли фахівці ДФС у Львівській області.

Податківці нагадують, що порядок проведення перерахунку сум доходів та наданих податкових соціальних пільг визначено п. 169.4 ПКУ.

Згідно з пп. 169.4.3 ПКУ роботодавець та/або податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів, утриманого податку за будь-який період та у будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування, незалежно від того, чи має платник податку право на застосування податкової соціальної пільги.

Якщо внаслідок здійсненого перерахунку виникає переплата податку, то на її суму зменшується сума нарахованого податкового зобов’язання платника податку за відповідний місяць, а при недостатності такої суми — зменшується сума перерахування податкових зобов’язань наступних податкових періодів до повного повернення суми такої переплати.

Результати проведеного перерахунку сум нарахованих доходів та утриманого ПДФО відображаються в формі № 1ДФ у тому кварталі, в якому проведено такий перерахунок.

Пунктом 3.6 розділу ІІІ Порядку № 4  встановлено, що стосовно кожної фізичної особи потрібно заповнювати стільки рядків, скільки ознак доходів вона має. Про кожну ознаку доходу фізичної особи потрібно заповнювати тільки один рядок з обов’язковим заповненням графи 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта*», крім випадків, зазначених у пунктах 3.7 та 3.8 цього розділу.

Отже, якщо податковим агентом проведено перерахунок ПДФО з доходів у вигляді дивідендів за ставкою 9 % і поверненню підлягають суми за І та ІІ квартали, то в формі № 1ДФ такий результат відображається сукупно одним рядком за ознакою «109» у тому кварталі, в якому такий перерахунок (повернення) проводиться (в нашому випадку - в III кварталі).

При цьому у разі виникнення результату перерахунку ПДФО з від’ємним значенням допускається заповнення показника зі знаком «мінус».

****

Читайте також: Алгоритм відображення в формі №1ДФ результатів повернення засновнику надміру утриманого ПДФО під час оподатковування дивідендів

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»