• Посилання скопійовано

Фізособа продає успадковане майно: що з оподаткуванням?

Продаж протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості слід розглядати як другий продаж, із застосуванням 5% ставки ПДФО, незалежно від того, що об’єкт перебуває у власності на підставі свідоцтва про право на спадщину

Фізособа продає успадковане майно: що з оподаткуванням?

ДФСУ у листі від 23.10.2017 р. №2341/Г/99-99-13-02-03-14/ІПК нагадала, що дохід, отриманий фізособою — резидентом від продажу протягом звітного податкового року об’єкта нерухомості (однієї земельної ділянки), який перебуває у власності на підставі свідоцтва про право на спадщину, не оподатковується.

Продаж протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості (другої земельної ділянки) слід розглядати як другий продаж, із застосуванням 5% ставки податку на доходи фізичних осіб незалежно від того, що об’єкт перебуває у власності на підставі свідоцтва про право на спадщину.

Крім цього, ДФС зазначила, що за посвідчення договорів відчуження земельних ділянок, які перебувають у власності громадянина, що здійснює таке відчуження, державне мито справляється у розмірі 1% суми договору, але не менше одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»