• Посилання скопійовано

АТ сплачує дивіденди фізособам: як зазначити це в формі №1ДФ?

Якщо нарахування доходів у вигляді дивідендів та утримання ПДФО із таких доходів відбулось в одному кварталі, а перерахування коштів Центральному депозитарію України для їх виплати фізособам – в іншому кварталі, то в формі №1ДФ графа 3 заповнюється в тому кварталі, в якому відбулось перерахування коштів Центральному депозитарію

АТ сплачує дивіденди фізособам: як зазначити це в формі №1ДФ?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 15.03.2018 р. №1021/6/99-99-13-01-01-15/ІПК зазначила, що згідно з п. 5 ст. 30 Закону  «Про акціонерні товариства» публічне акціонерне товариство, щодо акцій якого здійснено публічну пропозицію та/або акції якого допущені до торгів на фондовій біржі, а також банк у порядку, встановленому НКЦПФР, здійснює виплату дивідендів через депозитарну систему України.

Інші акціонерні товариства в порядку, встановленому НКЦПФР, здійснюють виплату дивідендів через депозитарну систему України або безпосередньо акціонерам. Спосіб виплати дивідендів визначається відповідним рішенням загальних зборів акціонерів.

З огляду на це, податківці вважають: якщо нарахування доходів у вигляді дивідендів та утримання ПДФО із таких доходів відбулось в одному кварталі, а перерахування коштів Центральному депозитарію України для їх виплати фізособам – в іншому кварталі, то в податковому розрахунку за формою №1ДФ графа 3 «Сума виплаченого доходу» заповнюється в тому кварталі, в якому відбулось перерахування коштів Центральному депозитарію України.

Водночас графи 3а «Сума нарахованого доходу», 4а «Сума нарахованого податку» та 4 «Сума перерахованого податку» повинні бути заповнені в тому кварталі, в якому фактично відбулось нарахування доходів у вигляді дивідендів та утримання ПДФО з таких доходів.

***

Читайте також: Акціонер не має вимагати виплати дивідендів — виплата їх це обов’язок АТ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»