• Посилання скопійовано

Розриваєте з підприємцем договір та він повертає аванс? Як це відобразити в ф. №1ДФ?

ДФС роз'яснила щодо відображення операції повернення ФОП суми попередньої оплати при розірванні договору у розрахунку за формою № 1ДФ

Розриваєте з підприємцем договір та він повертає аванс? Як це відобразити в ф. №1ДФ?

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до пп. 49.18.2 та пп. «б» п. 176.2 ПКУ особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників ПДФО, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування.

При цьому, у разі нарахування (виплати) доходів податковий агент повинен відобразити в податковому розрахунку такі виплачені доходи на користь всіх платників податків, в тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб (ФОП) та осіб, що провадять незалежну професійну діяльність).

Форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затверджена наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. №4.

Отже, у разі повернення ФОП суми попередньої оплати при розірванні договору, яка була відображена суб’єктом господарювання у розрахунку за формою №1ДФ за попередній квартал, суб’єкт господарювання зазначає таку суму повернення з від’ємним значенням у складі податкового розрахунку за ф. №1ДФ за будь-який наступний податковий період, протягом якого відбулося таке повернення коштів.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»