• Посилання скопійовано

Фізособі виплачується грошова компенсація замість лікувально-профілактичного харчування: що з ПДФО та ВЗ?

Податківці роз'яснили, що cума грошової компенсації, що виплачується ФО замість лікувально-профілактичного харчування підлягає, оподаткування ПДФО та військовим збором

Фізособі виплачується грошова компенсація замість лікувально-профілактичного харчування: що з ПДФО та ВЗ?

ДФС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до пп. 165.1.9 ПКУ, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, одержаного платниками податку, не включається вартість безоплатного лікувально-профілактичного харчування.

Забезпечення лікувально-профілактичним харчуванням регулюється ст. 7 Закону №2694-XII, який визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян на охорону їх життя і здоров’я в процесі трудової діяльності, а також ст. 166 КЗпП.

Згідно зі ст. 7 Закону №2694 грошова компенсація на придбання лікувально-профілактичного харчування, молока або рівноцінних йому харчових продуктів на умовах, передбачених колективним договором, виплачується працівнику при роз’їзному характері роботи.

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, суми грошового або майнового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, крім тих, що обов’язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету або звільняються від оподаткування згідно з цим розділом (пп. 164.2.17 ”г” ПКУ).

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»