• Посилання скопійовано

Що слід зробити перед виїздом за кордон на постійне місце проживання? Консультує ДФС

Фіскали наголошують, що платникам податків, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, необхідно подати декларацію

Що слід зробити перед виїздом за кордон на постійне місце проживання? Консультує ДФС

ДФС у Миколаївській області інформує, що відповідно до п. 179.3 ПКУ платники податку-резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) не пізніше 60 днів до виїзду за кордон.

Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після отримання Декларації зобов'язаний перевірити визначене ПЗ, сплату належної суми податку і видати довідку про сплату та про відсутність ПЗ. Довідка подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Звертаємо увагу, згідно із п. 63.5 ПКУ всі фізичні особи-платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків у порядку, визначеному ПКУ. Облік платників податків у контролюючих органах ведеться за податковими номерами.

Отже, громадянин України, який виписався з останнього місця постійного проживання в Україні і здав паспорт громадянина України, відповідно до норм чинного законодавства, зобов’язаний подати Декларацію до контролюючого органу за місцем перебування на обліку, яке було зазначено в обліковій картці платника податку.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Миколаївській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»