• Посилання скопійовано

Продаж нерухомості буде оподатковуватися ПДФО без довідки про оцінку вартості

Зареєстровано законопроект, яким пропонується спростити процедуру продажу нерухомого майна шляхом скасування положень, які стосуються проведення оцінки для оподаткування операцій з продажу об’єктів нерухомого майна

Продаж нерухомості буде оподатковуватися ПДФО без довідки про оцінку вартості

6 вересня 2018 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №9054 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України».

В законопроекті пропонується спростити процедуру продажу нерухомого майна шляхом скасування положень, які стосуються проведення оцінки для оподаткування операцій з продажу об’єктів нерухомого майна.

Запропоновано  встановити, що дохід від продажу об'єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі, але не нижче середньоринкової вартості відповідного об'єкта нерухомості.

Спрощення сприятиме здешевленню процедури продажу об’єктів нерухомого майна для фізичних осіб, а також підвищенню прозорості визначення бази оподаткування при відчуженні об’єктів нерухомості.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»