• Посилання скопійовано

Подарували фізособі подарунок: які наслідки в оподаткуванні?

Податківці вказали: якщо вартість подарунку більше 930,75 грн, то оподатковувати ПДФО слід всю його вартість

Подарували фізособі подарунок: які наслідки в оподаткуванні?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 01.10.2018 р. №4263/ІПК/28-10-27-01-11 зазначили, що не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку вартість дарунків, наданих такому платнику юридичною особою, яка у розрахунку на місяць не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року (тобто 930,75 грн).

Якщо вартість дарунків перевищує зазначений розмір, то уся їх вартість оподатковується ПДФО як додаткове благо із застосуванням натурального коефіцієнта. При цьому вказана вартість також є об’єктом оподаткування військовим збором без застосування коефіцієнта.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»