• Посилання скопійовано

Відшкодовуєте моральну шкоду: що з ПДФО?

Податківці вказали, коли при відшкодуванні моральної шкоди її слід оподатковувати ПДФО, а коли – ні

Відшкодовуєте моральну шкоду: що з ПДФО?

«Вісник. Офіційно про податки»

Виходячи з ІПК ДФСУ від 26.10.2018 р. №4596/6/99-99-13-02-03-15/ІПК, дохід платника податку у вигляді сум, що за рішенням суду спрямовуються на відшкодування збитків, завданих платнику податку внаслідок заподіяння йому матеріальної шкоди, а також шкоди життю та здоров’ю, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

При виплаті юридичною особою (роботодавцем) доходу у вигляді суми немайнової (моральної) шкоди на підставі рішення суду платнику податку – фізичній особі (члену сім’ї працівника) сума такої шкоди оподатковується податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах.

При цьому юридична особа має виконати усі функції податкового агента, визначені ПКУ.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»