• Посилання скопійовано

Потрібно сплатити ПДФО: які коди обирати для його перераховування?

Податківці наголосили, що для перерахування утриманого ПДФО з зарплати необхідно використовувати код бюджетної класифікації 11010100, для всіх інших випадків – 11010400

Потрібно сплатити ПДФО: які коди обирати для його перераховування?

ДФС у Донецькій області повідомляє, що з огляду на ст. 8 Бюджетного кодексу бюджетна класифікація є обов’язковою для застосування всіма учасниками бюджетного процесу в межах бюджетних повноважень. Однією зі складових частин бюджетної класифікації є класифікація доходів бюджету.

Наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. №11 «Про бюджетну класифікацію» із змінами та доповненнями затверджено Класифікацію доходів бюджету, згідно з якою, зокрема:

  • 11010100 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати;
  • 11010400 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата.

Таким чином, при сплаті до бюджету податку на доходи фізичних осіб, утриманого із доходів платника податку інших ніж заробітна плата, в тому числі  із сум винагороди за договорами цивільно-правового характеру, необхідно використовувати код бюджетної класифікації 11010400.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»