• Посилання скопійовано

Не скористалися податковою знижкою з ПДФО за 2017 рік? Ще є місяць

Залишився лише місяць, щоб встигнути скористатись податковою знижкою з ПДФО за підсумками 2017 року

Не скористалися податковою знижкою з ПДФО за 2017 рік? Ще є місяць

ДФС у м. Києві розповіла, що у Києві від початку року понад 8 тисяч осіб скористались правом на отримання податкової знижки. За поданими деклараціями про майновий стан та доходи, держава має компенсувати 24,5 мільйонів гривень сплачених киянами податків. Наразі більше ніж 17 мільйонів гривень вже надійшли на особисті рахунки платників.

Щоб скористатись правом на податкову знижку за підсумками 2017 року у громадян лишився місяць. Декларація про майновий стан і доходи подається до центру обслуговування платників податкової інспекції за місцем реєстрації громадян по 31 грудня 2018 року включно.

Звертаємо увагу, до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Також, слід зазначити, що до ПКУ внесено зміни, які розширюють можливості громадян на отримання податкової знижки, а саме: за підсумками 2017 року платники податків мають право скористатись податковою знижкою за фактично понесені витрати за навчання незалежно від того, за який період навчання здійснено такі витрати.

Нагадуємо, правом на отримання податкової знижки можуть скористатися платники податків, які сплачували проценти за іпотечним кредитом, перераховували благодійні внески неприбутковим організаціям, сплачували кошти за навчання себе або своїх дітей, страхували себе та свою родину, сплачували кошти за переобладнання транспортного засобу на альтернативні види палива.

***

Читайте також: Благодійні внески та пожертвування: формуємо витрати для податкової знижки

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»