• Посилання скопійовано

Не відобразили в формі №1ДФ неоподатковувану благодійну допомогу: чи буде штраф?

Чи потрібно у формі №1ДФ відоб­ражати суму неоподатковуваної матеріальної допомоги? Якщо так, то як виправити помилку за II квартал, в якому таку суму не відображено? Чи передбачено за таке виправлення штраф?

Не відобразили в формі №1ДФ неоподатковувану благодійну допомогу: чи буде штраф?

«Вісник. Офіційно про податки»

До оподатковуваного доходу не включається сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абз. 1 пп. 169.4.1 ПКУ, встановленого на 1 січня такого року (у 2018 р. – 2 470 грн).

Дохід у вигляді нецільової благодійної (матеріальної) допомоги відображається за ознакою доходу «169».

Для виправлення помилки підприємству необхідно подати уточнюючу форму №1ДФ за II квартал, в якій відобразити всі необхідні реквізити фізичної особи та виплату допомоги.

Форма №1ДФ (податковий розрахунок) – документ, який свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку, тому невідображення будь-яких доходів у зазначеній звітності є порушенням норм законодавства, за що передбачено відповідальність згідно зі ст. 119 ПКУ.

 

Від редакції "ДК":

За п. 119.2 ПКУ штраф встановлено у розмірі 510 грн або 1020 грн залежно від кількості виявлених помилок за відповідний рік.

***

Читайте також: Не надавали працівникам благодійну допомогу у 2018 році – саме час це зробити!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»