• Посилання скопійовано

Працівник використовує службовий телефон для невиробничих розмов: які податкові наслідки?

Вартість невиробничих телефонних розмов з мобільного телефону, який знаходиться на балансі підприємства, є додатковим благом працівника

Працівник використовує службовий телефон для невиробничих розмов: які податкові наслідки?

ДФС у Луганській області нагадує, що відповідно до пп. 164.2.17 ПКУ до додаткових благ, одержаних працівником від свого працедавця, відноситься і вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Виходячи з цієї норми, вартість послуг мобільного зв'язку (телефонних розмов з мобільного телефону, який знаходиться на балансі підприємства), що сплачуються за рахунок цього підприємства за здійснені його працівником невиробничі телефоні розмови, розглядається як додаткове благо, одержане працівником від свого працедавця.

З метою оподаткування вартість таких телефонних розмов включається до складу загального оподаткованого доходу працівника того місяця, коли підприємство здійснило їх оплату оператору мобільного зв'язку, і з її суми роботодавець – податковий агент зобов’язаний утримати ПДФО на загальних підставах за ставкою згідно з п. 167.1 ПКУ (18%) та перерахувати його до бюджету.

***

Читайте також: Службовий мобільний зв’язок використано в особистих цілях: чи нараховувати ЄСВ?

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»