• Посилання скопійовано

Фізособа отримала від фізособи-орендаря плату за оренду землі: що з декларуванням?

При отриманні доходу від оренди землі фізособі фізособа-орендодавець повинен подати декларацію про майновий стан та самостійно сплатити податки

Фізособа отримала від фізособи-орендаря плату за оренду землі: що з декларуванням?

ДФС у Хмельницькій області повідомляє, що дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або  користування) включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу  платника  податку.

Згідно із пп. 170.1.1 ПКУ податковим агентом платника податку — орендодавця щодо його доходів від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельного паю є орендар (юрособа чи фізособа - підприємець).

Проте  громадяни,  які отримують доходи від надання в оренду земельного паю фізособі, яка не є суб’єктом господарювання, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та самостійно сплатити податки.

Такі доходи оподатковуються ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%. Декларацію за 2018 рік слід подати до 1 травня поточного року.    

 

 

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»