• Посилання скопійовано

Самозайнята фізособа припинила діяльність: коли подавати декларацію?

Податківці зазначили, що фізособи, які здійснювали незалежну професійну діяльність, але її припинили, подають декларацію про доходи до 1 травня наступного року. І наголосили, що подавати її у поточному році ліквідації сенсу немає (навіть, якщо ДФС її прийме, вона вважатиметься не поданою )

Самозайнята фізособа припинила діяльність: коли подавати декларацію?

ДФС у м. Києві нагадує, що чинним законодавством не передбачено особливих термінів подання декларації про майновий стан і доходи фізичними особами, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення незалежної професійної діяльності.

Тобто, фізична особа, яка провадить незалежну професійну діяльність, у разі її припинення, подає податкову декларацію за результатами звітного року до 01 травня року, що настає за звітним.

Такий порядок передбачений пп. 178.4 ПКУ, згідно якого фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами звітного року у строки, передбачені для платників ПДФО.

Податкові декларації за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників ПДФО, подаються до 1 травня року, що настає за звітним (пп. 49.18.4 ПКУ).

З огляду на вищезазначене, податкова декларація подана у термін, відмінний ніж за «календарний рік» вважається неподаною, оскільки фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, не подають податкові декларації за інші звітні періоди ніж звітний рік.

У разі отримання відмови контролюючого органу у прийнятті податкової декларації, платник податків має право подати нову податкову декларацію.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»