• Посилання скопійовано

Прощену кредитором суму пропонують не вважати додатковим благом для переселенців

На розгляд Верховної Ради подано законопроект №2330 щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов’язань

Прощену кредитором суму пропонують не вважати додатковим благом для переселенців

«Вісник. Офіційно про податки»

На розгляд Верховної Ради подано законопроект №2330 «Про внесення змін до підрозділу 1 розділу ХХ Податкового кодексу України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Закону України забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо звільнення внутрішньо переміщених осіб від негативних наслідків невиконання грошових зобов’язань».

Метою документа є звільнення від оподаткування ПДФО додаткового блага, яке виникає у внутрішньо переміщених осіб, що втратили місце проживання, та отримання доходу, в результаті перерахунку кредиторами заборгованості для внутрішньо переміщених осіб за договорами кредиту та договорами позики.

Законопроектом пропонується доповнити підрозділ 1 розділу ХХ ПКУ новим п. 11, згідно з яким не вважається додатковим благом платника податку та не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума прощена (анульована) кредитором у зв’язку із перерахунком, проведеним кредитором відповідно до ст. 92 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Прийняття цього проекту Закону дозволить зменшити фінансове навантаження на боржників за договорами кредиту, позики, постраждалих від конфлікту на Сході України та тимчасової окупації АР Крим, з огляду на втрату ними сталих джерел доходу та майна, також зміцнить довіру цих осіб до органів державної влади та до України в цілому.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»