• Посилання скопійовано

Дитячі новорічні подарунки планується дарувати у 2020 році: як оподатковувати?

Якщо дитячі подарунки планується дарувати у 2020 році, то вартість неоподатковуваних подарунків обчислюватиметься виходячи з нового розміру мінзарплати, встановленої на 1 січня

Дитячі новорічні подарунки планується дарувати у 2020 році: як оподатковувати?

ДПС у Луганській області нагадала, що не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб вартість дарунків, наданих такому платнику суб’єктом господарювання, який у розрахунку на місяць не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року.

При цьому, якщо дитячі подарунки планується дарувати у 2020 році (тобто, нарахування такого доходу відбудеться у 2020 році), то вартість неоподатковуваних подарунків обчислюватиметься виходячи з нового розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2020.

Нагадаємо: об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб фізичної особи – резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід. Разом з тим, ст. 165 ПКУ встановлено перелік доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб, зокрема – вартість дарунків, якщо їх вартість не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»