• Посилання скопійовано

Працівник працює неповний робочий день: чи буде ПСП?

Фізична особа, яка працює неповний робочий день, має право на податкову соціальну пільгу

Працівник працює неповний робочий день: чи буде ПСП?

Відповідно до ст. 169 ПКУ платник податку має право на отримання податкової соціальної пільги. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Соціальна пільга – це можливість платника зменшити нараховану суму місячної заробітної плати на розмір такої пільги. Право на таку пільгу у 2020 році має кожен працівник, який отримує заробітну плату у розмірі, що не перевищує 2943 грн (сума місячного прожитковому мінімуму, який діє на 1 січня, помноженої на 1,4 та округленої до 10 гривень).

Пільга складає 50% місячного розміру прожиткового мінімуму для дієздатних осіб, встановленого на 1 січня звітного податкового року. У 2020 році це – 1051 грн (50% від 2102 грн прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року).

Податкова пільга надається тільки за одним місцем роботи та починає застосуватися роботодавцем з дня отримання від платника заяви і документів, які підтверджують право на її використання. Пільга не застосовується, якщо працівник, окрім заробітної плати, отримує виплати з бюджету у вигляді стипендії, грошового або майнового забезпечення учня, студента, аспіранта тощо.

Отже, фізична особа, яка працює неповний робочий день, має право на податкову соціальну пільгу тільки за одним місцем роботи за умови якщо розмір її заробітної плати не перевищує граничного розміру для отримання податкової соціальної пільги.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»