• Посилання скопійовано

Гетманцев хоче знизити зарплатні податки, але не зараз

Гетманцев допускає, що з 2022 року податкове навантаження на фонд оплати праці може бути зменшено

Гетманцев хоче знизити зарплатні податки, але не зараз

З 2022 року зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці допускає депутат Верховної Ради ("Слуга народу") і голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Украіна24", передають Українські Новини.

"Я переконаний, що з сьогоднішнім рівнем оподаткування доходів ми повинні пройти цю кризу. Надалі, я переконаний в тому, що ми повинні розглянути можливість зменшення навантаження на фонд оплати праці, щоб вивести в білу зарплати. Одночасно необхідно унеможливити ухиляння від сплати податків з зарплати через сплату єдиного податку", – сказав він.

За його словами, якщо вдасться це зробити, то Україна отримає потужний поштовх для публічних фінансів і розвитку.

"У нас вже є відповідні розробки... Але це треба робити з 2022 року", – сказав Гетманцев.

Надходження єдиного соціального внеску (ЄСВ) в листопаді склало 25,367 млрд гривень, тоді як в листопаді минулого року цей показник склав 23,227 млрд гривень.

За січень-листопад ЄСВ надійшло 261,851 млрд гривень, тоді як торік за цей же період надійшло 245,483 млрд гривень.

Як повідомляли Українські Новини, за даними статичного відомства, найчастіше українці отримують зарплату від мінімальної 5000 грн до 6000 грн.

Крім того, підвищення мінімальної заробітної плати після підвищення прожиткового мінімуму перенесли з липня на грудень 2021 року, однак експерти впевнені, що середні зарплати будуть зростати.

Джерело: «Українські Новини»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»