• Посилання скопійовано

31 грудня – останній день можливості отримати податкову знижку за 2019 рік

За компенсацією з бюджету вартості витрат на навчання дитини і не тільки за 2019 рік слід звертатись до ДПС до 31 грудня

31 грудня – останній день можливості отримати податкову знижку за 2019 рік

ДПС в Одеській області нагадує, що громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2019 року можуть подати декларацію до 31 грудня 2020 включно.

Тож не зволікайте з поданням декларації, адже  у разі, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

Перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки визначено п. 166.3 ПКУ.

Звертаємо увагу, що Законом України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесені зміни до пп. 166.2.1 та 166.2.2 ПКУ. Відповідно до вказаних змін, уточнено, зокрема, перелік документів, які підтверджують витрати, що включаються до складу податкової знижки (детальніше за посиланням).

Декларацію про майновий стан і доходи, які мають право на отримання податкової знижки за умови наявності підстав, передбачених Податковим кодексом України, можна подати за місцем своєї податкової адреси в один з таких способів:

  • особисто або уповноваженою на це особою;
  • надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;
  • засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк).

З відеоуроком заповнення та подання річної податкової декларації за допомогою сервісу «Електронний кабінет» можна ознайомитися за посиланням

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»