• Посилання скопійовано

Нарахували дохід фізособі, але не виплатили його: що з ПДФО?

Податківці нагадали терміни сплати ПДФО при нарахуванні, але не виплаті доходу

Нарахували дохід фізособі, але не виплатили його: що з ПДФО?

Податківці у підкатегорії 103.07 «ЗІР» повідомили, якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, тоді ПДФО сплачується (перераховується) до бюджету протягом трьох банківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання). Порядок визначений пп. 168.1.4 ПКУ.

А от, коли оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку, тоді ПДФО, який мають утримати з такого нарахованого доходу, перераховується до бюджету у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу (пп. 168.1.5 ПКУ).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»