• Посилання скопійовано

Добровільне медичне страхування працівників пропонують звільнити від оподаткування

До розгляду надано законопроєкт, який передбачає надання можливості КНП укладати договори добровільного медстрахування своїх працівників, а також звільнення від ПДФО та ВЗ доходу у вигляді сплачених податковим агентом сум за договорами добровільного медстрахування таких фізосіб

Добровільне медичне страхування працівників пропонують звільнити від оподаткування

Нещодавно ми розповідали про чинні правила оформлення, обліку та оподаткування операцій з добровільного медстрахування працівників. І ось маємо приємну новину!

На сайті Федерації професійних спілок України розміщено для обговорення проєкт Закону, метою якого є популяризація добровільного медичного страхування серед роботодавців та найманих працівників, а також заохочення до укладання договорів добровільного медичного страхування.

С текстом законопроєкту можна ознайомитись за посиланням.

Якщо проєкт Закону про внесення змін буде підтримано, то він набере чинності з дня наступного за днем його офіційного опублікування. А отже, його дія буде розповсюджуватись на договори добровільного медичного страхування, що будуть укладені з цієї дати.

 

Звільнення від ПДФО та військового збору

Перша зміна стосується виключення зі складу загально місячного оподатковуваного доходу фізособи (пп. 165.1 ПКУсум страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) за договором добровільного медичного страхування, сплачених податковим агентом (як ФОП, так і юросіб), граничний розмір якої встановлюється КМУ.

Відповідно такі суми не оподатковуватимуться ПДФО та військовим збором.

Але доведеться почекати встановлення граничного розміру таких витрат. А це, як зазначено у Прикінцевих положеннях законопроєкту, КМУ має зробити у місячний термін з дня набрання  ним чинності.

 

Неприбуткові організації

Друга зміна передбачає спеціально оговорений дозвіл неприбутковим організаціям укладати договори медичного страхування своїх співробітників.

Це пропонується реалізувати шляхом доповнення абз. 1 пп. 133.4.2 ПКУ (яким визначено дозволені шляхи використання отриманих доходів неприбуткової організації) витратами на сплату страхових платежів за договорами добровільного медичного страхування.

 ***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»