• Посилання скопійовано

Чи можна самостійно вирахувати суму податкової знижки за навчання?

Податківці навели порядок самостійного вирахування суми податкової знижки за навчання

Чи можна самостійно вирахувати суму податкової знижки за навчання?

ДПС у Тернопільській області відповідає чи можна самостійно вирахувати суму податкової знижки за навчання.

Так. У довідці, отриманій від роботодавця, є сума отриманого вами доходу у вигляді заробітної плати та сума утриманого з нього податку. Від зарплати за рік слід відняти плату за навчання за  вказаний період та отриману суму помножити на 18% (ставка податку). Далі, цю отриману суму слід відняти від суми податку із заробітної плати, зазначеної в довідці. Так ви дізнаєтеся, скільки грошей вам має повернути держава за оплату освітніх послуг.

Наприклад, за рік ви отримали заробітну плату, умовно кажучи, 120 000 гривень. 

Тобто за рік із такої вашої заробітної плати ви заплатили 21 600 грн податку (120 000 * 18% = 21 600). За навчання ви заплатили – 25 000 гривень. Отже, (120 000 – 25 000) * 18% = 17 100. Далі: 21 600 – 17 100 = 4 500. Тобто за такої річної зарплати та плати за навчання з бюджету мали б повернути вам 4 500 грн (розрахунок орієнтовний). 

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»